Latest Post! Check it out!

TRN : Chapter 2 - The Beginning

“Dia nak buat apa dengan baju tu?” Bee turut sama tidak paus hati dengan tindakan Han membawa pulang baju badut lusuh itu ke Malaysi...

Sunday, May 25, 2014

A day at Bangi - Day 1

Assalamualaikum.

Asyik bertangguh-tangguh nak update, tak update2 jugak. Okay hari ni update =.= struggling betulkan wifi yang dah entah berapa kali tukar modem. I wonder salah siapa. 
So last few days, aku balik Bangi kejap. Kengkonon nak pergi KLCC untuk karnival degree. Tapi sayangnya lepas dah beli tiket, yana inform yang dia nak date dengan abang2 bangladesh Mydin kat Genting. Syok kerja Mydin, yana? So the plan canceled. Tapi tiket tak boleh cancel. No worry, second plan. Kakakaka. *auwww you so licik.*

By 9.30pm ayah dah bebel2 takut lambat sampai kat KTM. Chillex la ayah. Sejam lagi kot. 10.30pm baru nak keretapi nak gerak kot. *muka straight face lepastu kena lempang dengan ayah. Okay joke. Ayah sangat sayang anak dia.*

Sampai kat KTM around 10.20pm. Keretapi pun takde lagi. Dorang cakap keretapi sampai 10.30pm. Tapi gerak 11pm. See ayah! Orang cakap taknak caye. Ada guna jugak lambat lambat ni. Hikhok. 

So after ayah dengan mama hantar, keretapi pun dah gerak. Tido. Tapi sejuk macam dalam peti ais. Bluergh. If you're booking for katil bawah, make sure ada sweater yang tebal or selimut tebal kalau tak nak freezing. Hidung aku sampai kebas. -..- 

Arriving at KLCentral on Jumaat 6 am cemtu and solat jap. Then terus amek KTM balik UKM. Taraaa. Check in and tidur. By 9pm, bangun balik anddddd.. Shoot alamanda beli tiket wyg. Hikhok. Cuci mata after sembahyang jumaat.


Haritu keluar dengan Shamien, bajet-bajet nak tengok Spiderman. Tapi wrong timing, a day lepas cerita tu released. Silap besar la cite dia. Beratur panjang kot. Takde seat. Balik dengan hampanya. Tapi on that day (16/5), aha. Sempat la gi cuci mata :D *kau tunggu nama kau tak disebut-sebut lagi eh? Fine. Dengan anep. -.-' (buat muka naga)

Selalunya kalau keluar tengok wayang pun, skali keluar, tengok satu movie je. Tapi dengan anep, boleh sampai 2 3 movie sekali tengok. *New experience* Satu lagi, kalau nak amek seat, jangan amek yang tengah-tengah. Amek yang hujung-hujung. Sebab kalau kau lambat, kau takpayah nak kena lalu depan orang "excuse me-excuse me-nak lalu-nak langgr lutut-nak pijak kaki awak-oh sorry terpijak beg awak-oh sorry terduduk atas awak." No. Takkan ada masalah macam tu. Cuma, bila orang tengah yang lambat, and dia nak masuk, kau kena angkat kaki la. Heh. Aku kecik. Boleh angkat kaki bersila atas seat. Muahahah. Aku slim, anep! Aku slim!!! Kakaka.


Sementara tunggu anep g smbhyg Jumaat, aku dalam bilik ngunyah benda ni. Yeah first time aku makan macaroon. FIRST TIME. Kesian. Thanks anep fr e macaroon. :D urgh. Air liur, masuk mulut balik! Grrr. 

Then baru gi Alamanda. Habis satu wayang, balik Bangi kejap. *bunyi macam jauh je g tengok wayang. Alamanda je pun. Tapi still, agak2 suka sangat kat putrajaya, gi laa belajar kat UKM ke, Unikl MFI ke, or KPTM bangi! Ahaha. Yeah. Putrajaya awesome. Sambung. Balik bangi, solat semua, and heading to pasar malam. Ooooo i miss youuu bakso. T_T . *telan air liur* 

*Look at the meatballs!* 

Selesai makan, terus pergi Putrajaya balik. Solat kat masjid dia. Kenapa Putrajaya awesome? Sebab dia cantik. Sebab dia cantik. Cantik dan cantik. Dan cantik. Ahahah. Depan masjid tu ada je aktiviti orang buat. Sebelum ni aku main rollerblade dengan anep pun kat situ. 



Tower kat masjid Putrajaya. Pastu berangan acah-acah King kong ada kat pucuk tower pegang perempuan. *Impact tengok cite king kong* 


Anep solat, doa panjang panjang. *garu kepala. 

Aaaaa and then baru gi Alamanda tengok STILL 2. Bluergh. Cerita buat sakit hati je. Sakit hati sebab rasa macam tak berbaloi aku tutup mata dari awal sampai habis. Ain, len kali jangan tengok cite hantu. Tak berbaloi pada kau. Grr. 

And habis satu hari go here and there. Thanks. Bawak sana sini. Jadik driver satu hari. Kau letih. Confirm letih. Dengan tambah jammed lagi. Balik terus tumbang aite? Tak dota, anep? Kakakaka. A day spent well with anep the keding. No. Sekarang dah ada muscle. Kakakaka.

  

No comments:

Post a Comment