Latest Post! Check it out!

DTM 8

Kan dah kena garu kening. Semalam dia fikir nak bunuh diri. Habis semua kerja dia minta berhenti. Nunu scroll telefon bimbitnya. Mula m...

Friday, March 21, 2014

A friend called someone

21/3/2014.

K gelak dulu. Hahahah. I've been holding this since i was in standard 4. Cikgu Ismail selalu sangat tegur budak kelas yang asyik bergaduh (which is lelaki vs perempuan).
'Gaduh! Gaduh! Awak jangan main-main. Nanti kahwin berdua baru tahu.'
Ada la benci sorang budak ni which is my own best friend dari kecik. Jiran sebelah rumah - mak dia mak aku - mak aku mak dia - makan tidur main semua kat rumah dia - sampai mak ayah aku pun dia panggil mama ayah. Sampai bila-bila pun aku tak rela di panggil mama ayah ! Urgghhh. I hate him, like so muchhhh. Sampai tahap aku rasa nak pijak-pijak dia straight on his face! Hoyesss.

Tapi bila ingat-ingat cikgu cakap apa, aku cuba baik dengan dia. Console dia walaupun dia selalu cari pasal. Tutup je mata apa dia buat. Sabar, tahan, ignore. Sampai sekarang. Ahahaha.

Ingat kau terlepas, ain?

Mungkin bukan dengan best friend jiran sebelah rumah kau, tapi dengan orang yang kau most annoyed kot =..=' Gila annoying petala 7889454845897239!! Sampai lupa cikgu cakap apa. Lupa cikgu pesan apa. Jangan benci-benci, nanti sayang. Jangan sayang sangat, nanti benci tak hilang.

Annoying-annoying pun, dia jugak yang tolong tolak kereta aku =.=' annoying-annoying pun, dia jugak yang tengok aku menangis. Dannggg i hate people to see me crying. Annoying-annoying pun, dia jugak yang buat lawak bodoh kasi satu hari aku gelak.

Or ! Or ! Maybe i've been realizing that weird feeling dah masuk, and i started to hate him more and more and even swear to not ever have a relationship or ever been close to him. Jangan bersumpah ain. Nanti makan diri. Jangan benci sangat ain, nanti kau jugak yang suka. On your face, ain. Padan muka.

Sharing too much childhood stuff, interest, hobbies, danngg. I just see another me. Rasa macam cakap dengan abang sendiri which have the same stuff running in our head. Too good to be true. Thinking how it can be sooooo soooo sooooo same. Dia ni dari tempat aku jugak ke, which is aku je yang tak pernah perasan dia or what? Masih tak boleh cerna.

So that aku tahu dengan siapa aku nak cerita angan-angan aku, aku tahu siapa nak cari untuk dengar idea gila gila dia. Someone yang aku tahu boleh co-op dengan kepala otak aku. Same interest, yet different personality. Like, a lot i guess. But nothing to worry i guess. Kau lengkapkan aku, aku lengkap kau. Haaaaa kau.

I've been dreaming to know someone that use to skateboard, rollerblade, BMX. Benda macam tu. Lucky me i guess. Cool.

New things i've learned, and too much things untuk dibaiki. Hopes doesnt just end here. Dia akan bertambah dan bertambah dan bertambah. It's not a high expectation thingy, tapi, yeah,, lebih kurang macam tu which is when both of us masing-masing berubah and know how to handle stuffs.

Too good to be true, aku boleh share interest aku dengan dia. A friend, best friend, man, my man. I've been thinking kenapaaaa kau selalu masuk dalam mimpi aku sebelum ni? 5 hari berturut is soo not cool kot. Ada je mencelah. And even now, setiap hari masuk mimpi yang aku tak paham purpose kau dalam mimpi tu. Just ada untuk menyibuk. #eh.

A date is called friendshipping.

You're once a friend, an enemy, but too good to be true, you're now that someone.

21/3/2014 12:21am Friday

Sunday, March 9, 2014

A day

Assalamualaikum

As usual, a lil bit busy lately with all the projects so memang tak la nak update blog. BUT, doesnt mean that I have no time for novel, it's the same as my day. Tak juga, cz i've spent my day enjoying what others would love to do.

You. Yes you. You know your place. You know how 'that friend' works.

A friend, best buddy i can named him.. surprised me. 11am, hantar adik-adik pergi exam, (dear, sorry tak amek awak-awak waktu balik, cz i've my own plan. sorry). And after that, dia bawa pergi Warta. Bowlingggg. Ahaha. Okay, memang tipu kalau kata aku tak addicted to it cz aku suka dicabar, mencabar dan cabaran, #tapi tengok kemampuan la gilaa! Tapi at that time, bowling sana still tak buka. I wonder pukul berapa diaorang bangun tidur. *yawn*

Plan rosak. Tapi tak makan lagi. So he decided to stop by mekdi, beli something to eat and heading to i-dont-know-the-place cz he said surprise. Well, *jungkit bahu* okay. Tons of kerja yang bertimbun akhirnya selesai, cuma tinggal satu je lagi benda yang menyakitkan kepala. Eh no no no. Tak sakit, tak sakit =.=' Kinda glad dapat keluar, #actually hari-hari keluar, tapi keluar ni to really enjoy the moment. Taman Impian Hijau if I'm not mistaken. Nama tempat tu.

Hiking pada tengah-tengah hari rambang. Gila. Not cool sebab matahari terpacak straight atas kepala but we insist to stop sampai jumpa pondok. Just to eat and doing the picnic-king stuff.

 
 
Macam tau jalan =.= But ended up pusing half bukit.

 
Not just stairs macam ni, bukit pun kitorang hiking. As in, Minor Hiking. bahahaha

 
I kept taking photos from behind and he gave me that look "Ainnnn"
Kelaka-- kau pula yang terasa panas gila. 

 
Aku rasa half air dia dah habis dia sedut within mencari pondok. hahaha

 
I feel like walking with my adik adik. kakakaka

 
Bebal. panas sangat.  Ni Malaysia, gilaaa! bukan America. So please, fahami. ahaha

 
Just one pose. one poseeee

 
ahahahahaha. Budak-budak yang dah letih cari pondok tak jumpa-jumpa, end up crying mintak aku jalan cepat sebab dia dah panas gilaaaa. kakakak. mana ada orang picnic tgh2 hari rambang gilaaaa.

 
Pondok tak jumpa. So picnic bawah pokok~ hahahahaha. Albert Einsten tak jadik.
So lepak kejap story itu ini, And babe, thanks buatkan tart buah. ahahaha. For a surprise, succeed. 
Terharu. Like, SANGAT. 

 

 Dannnn balikkkkk~

Sometimes, kau macam adik adik aku. Sometimes kau macam abang-abang aku. So, aku selesa nak cakap dengan kau, sembang dengan kau, buli kau, or act the real me sama macam waktu aku dengan abang aku. I let it out being me without rasa segan or what. ahaha. Aku boleh tarik beg kau, pijak kasut kau. Wiwiwi. Tapi aku tak boleh lompat belakang kau. Badan kau bukan macam abang aku. cikepengpeng. kahkahkah. the most enjoying part aku buat is menyangkut kat beg kau. Ahah. abang hates me for doing that cz dia kata berat. Aku memberatkan belakang dia. wehuuu~ but you ain't complain anything. Niceeee~

Berpeluh tak payah nak cakap la. rasa macam baru terjun dalam kolam ikan. naik balik, keringkan 10 min. that basah i'm having. tengah hari pulakkk. Sun burn bak-anggg. Balik kampung, kena mintak susu kambing kat nenek, nk rendam dalam susu kmbing 7 hari 7 malam. hoyesss. 

After that, we're heading to Alamanda untuk sejukkan diri. bahaha. thought that ada chance nak main bowling kat sana. tapi sebabkan ada orang booked tempat tu, so ended up just jalan-jalan. Masuk Toysrus carik Lego. Dear future husband, aku nak hantaran aku tak kisah la kalau satu dulang je kau nak kasi, tapi mesti ada lego. bahahahahahahaha. Boleh tak boleh tak? tak payah la cincin gelang bagai. kasi lego pun dah cukup. hoyesss. ahaha. Our conversations kinda interesting. tapi gilaaa, aku tak nak ajar anak-anak aku main mainan toysrus. gila mahaaalll. kopak aku. lain la kalau aku punya gaji sejuta sebulan. bahahaha.

Berkat dua botol air mineral yang kita beli, kita keluar Alamanda dengan baiknya. kakakaka. datang alamanda semata nak beli mineral je. Huhuhu. Heading to Taman Botani. Untuk solat dan cycling. K taman botani punya surau sangat best. hahah. aku rasa nak guling-guling dalam surau tu.

Cycling--

 
Warna basikal kita samaaaaa laaa aneppp~ 
aku pun bengong ajak kau pergi cycling tengah hari rambang. memang letih gila la cite dia. dah kering kat Alamanda, basah pulak kat Taman Botani. Peluh lagi. heh. 
Sempat sambung gossip, apa yang nak buat in the future, macam mana itu, macam mana ini. Nice. 

Turun balik ke bawah dari puncak, and lepak tepi tasik. 
Which has budak budak yang bajet bajet nelayan nak tangkap ikan tapi actually membasahkan diri. 



 
As if kita ni budak kan anep.
Aku rasa aku tak segan langsung nak join dorang main air, tangkap ikan, percik-percik air.
Bukan just sebab segan, tapi sebab nak jaga baju takut basah, takut bau ikan =.=" 
teenagers. eh no. im 21. adults. bosan doe life macam adult.
semua nak kena jaga. 
bebudak rilek je main aci redah tak takut lemas pun. kisah pulak kalau dorang nak lemas pun. 
But too much things yang kita para-para adults ni fikir. yeah. Akal. makin banyak yang kita boleh fikir betul atau salah, bahaya atau tidak, malu or biasa.
Aaaaa. aku turun Negeri Sembilan nanti dengan jwa, yana, amalina, zue sume.. aku nak terjun sungaiii dekat rumah kauuu. ahahah.

Okay. Ini part conversation yang aku suka. Telling you something that i shouldn't. Something yang supposely aku simpan, takyah bagitau orang lain, biar aku je yang tahu. biar kau tahu tara mana yang suppose kau tau je. tak perlu detail. heh. tapi slipped out, tercakap. well. naaa~ should be our lil secret yaww. ice-cream tepi tasik. wehh. it's new for me kot. well, new things aku belajar bila dengan kau. hmm. there's good thing and belum lagi ada bad thing. hahaha. Aku cerita kat kau how my wedding suppose to look like. apa aku nak buat. itu ini bagai semua. thanks for dengar my biggest dream ever tanpa kondem. hahaha. yeah, might be pelik && awkward dengan plan yang aku buat, tapi aku rasa tak salah kalau nak buat lain sikit dari orang lain. enough for Taman botani. Heading to Taman Cabaran

Taman Cabaran --


Aku minat roller blade. Skate board is something yang baru, tapi aku suka la jugak tengok. 
So bila kau bawak aku tempat macam ni, I dongg nonggg how to describe perasaan tu. Nak menangis, tapi aku try rileks, chill. baahahaha. 
Well aku takkan cakap depan depan kau yang aku nak menangis terharu gila gilaaaaa. 
Benda ni aku nak tengok depan depan daripada aku kecik. Tapi tak pernah pergi, maybe sbab tak tahu tempat, and aku pun takde effort nak carik cz ada benda benda lain yang buatkan aku tak boleh pergi. hahaha. 
Kalau kau nak tinggal aku kat sana tengok sampai malam pun aku tak kisah. bahaha.
Cool thing is, apa yang aku minat, kau minat.
Lego.
Cooking.
Childhood things.
Skateboard-rollerblade-BMX
Banyak doe. So banyak benda yang kita boleh share together. even kau ni annoying petala lapan puluh, tapi ada part yang kau dengan aku boleh masuk. agree with each other. bahan benda yang sama. k tu jahat gila. 
Well, kau kena bawak aku lagi kena datang sini sebab aku tak ingat jalan nak pegi sini. kakakaka.

so heading back to KPTM Bangi.  
Untuk solat Asar, berhenti solat kat masjid jap. 
Sebalik langsir..
hahaha. aku nampak kau kat depan waktu nak solat. 
After aku habis solat, aku nampak kau still lagi belum habis doa. panjang betul doa kau. 
Well, it's a fool to someone yang lepaskan kau. yang siasiakan kau. tak hargai effort kau. 
you know the rest. 
aku nak ukur kawan-kawan aku pun, it's on their solat first. kau jahat mcam mana pun, tapi kalau kau solat, at least.. at least. kau masih ada iman where's budak nowadays are lacking of it. You're not that bad. your knowledge, your attitude, how you respect different genders, aku salute. 
susah lelaki nak hormat perempuan yang lain. 
Aku respect kau dalam banyak angles. dari sem tiga kot aku kenal kau. 
Gamers-skaters--
you're someone to be admired. 
no wonderrrr ada yang suka. kakakakakakakakak.

okay enough. selesai solat, pergi makan and pergi Metro Point. 

Metro Point --
 
semua idea ni datang budak skateboard --
budak kecik yang kasut dia sebelah tali putih, sebelah hijau.
So kita pun gila gila tukar tali kasut with each other. ahaha. style doe. 
kau selalu usik aku, 'suka la tu-- suka la tuu' 
hoyess. aku enjoy la gilaaa.
eventhou aku letih, tapi aku enjoy the entire day. 

bowling.

 
Aku pernah mintak someone to teach me how to bowling.
tapi, at the end, kau yang ajar. 
aku main bowl dengan kau, dua kali strike. kira okay la tu. 
actually banyak yang kau ajar aku. 
banyak yang kau support aku. 
like you've said, kau selalu support aku. 
like always. 
aku salah, kau advice,
aku betul, kau support,
aku menangis, kau console,
aku gelak, kau gelak.
well, thanks. hahaha.

  
the day spent well. 
11pagi -12tgh malam.

LETIH , serius letih. tapi enjoy dia.. entah.. un-decribe-dable. 
ahahah.
balik-balik terus pengsan.

One day. One day aku rasa semua benda yang aku tak pernah buat. 
Semua benda baru. So memang aku enjoy gila. 

Surprise you've made really make me surprise Anep Anuar.

Sincerely,
gemuk yang slim