Latest Post! Check it out!

TRN : Chapter 2 - The Beginning

“Dia nak buat apa dengan baju tu?” Bee turut sama tidak paus hati dengan tindakan Han membawa pulang baju badut lusuh itu ke Malaysi...

Friday, October 25, 2013

Random

Assalamualaikum..

Hmmh.

Ada masa bila kita decide untuk melepaskan sesuatu dengan tekad dan nekad takkan berpaling, Allah lebih tahu.. Kita tak sekuat itu dan Allah bagi peluang. Peluang untuk berubah dan capai apa sahaja yang kita boleh capai.

Kalau nak fikirkan benda-benda lepas, usaha-usaha lepas, memang terasa letih dan langsung tak nak berusaha lagi. Tapi.. kenapa perlu lepaskan memori? Tak perlu. Get a life yaw. Continue with patients. It will be easy. Fill your life with memories, the sweet one. Kalau ianya sakit, abaikan. Ambil yang positif sahaja.

*ayat baku bajet masuk MUET nanti kau boleh tulis macam ni lah? puih. itu MUET, english ain* abaikan.

but hey. Friend should be the one who's on your side. Whatever happens, whenever or however it happens. I'll be glad to have you as the advisor, and in return.. I'll make myself as the person you able rely on :)


Wednesday, October 9, 2013

Diary 10 : Semester Break- 5th Semester

Alhamdulillah! Alhamdulillah. Just ended the fifth semester and waiting for the result to come out. Oh btw, Assalamualaikum, *insert emoticon kenyit mata*

This's the best semester ever setakat ni. jyeah cz i gt 5F+A. travelling to nowhere dengan dorang. hmm. rindu. belum apa apa dah rindu. melampau.

So yeah, baru sekarang boleh amek nafas untuk sambung the novel and cerpen yang tergantung. *Sorry guys*

Cerita pasal final, aku tawakal. Aku dah usaha. tiap2 malam tido pkul 4.30am. bgun subuh and start study dari early morning sampai 4.30am hari2.. qada tido sehari pun tak ckup ni tau tak.

Dah sampai rumah, baru terasa yang teramat keletihannya. rasanya sem ni paling kuat aku push. tapi, hmm.. aku tak suka betul setiap kali amek paper final, dorang tukar format baru. benci tau benci tauuu. dah la format baru, soalan tak boleh nak lagi gebang ohh. dia nak soal apa pun aku tatau. rasa macam nak duduk depan orang yang buat soalan tu, lepastu cerita dari A sampai Z yang aku baca dalam text book, note book, kertas2 yang aku tulis, aku salin entah berapa kali, short note yang aku rasa macam nak muntah balik huruf2 bila baca... nak tengok dia nganga tak. aku baca tau. aku hafal tau. aku fahamkan tau tak. and when the soalan keluar, blank. nevermind, Allah knows the best :)

 
Waktu akhir-akhir semester, Alhamdulillah ada si kecik ni datang menemani each and every night untuk study. my baby minion. a kitten. disebabkan dia takde ibu, so i decided untuk bela dia. give her all she needs. thanks to my baby mushroom yang bagi nama kat dia. Minion. bahaha.

sekarang dah ada kat rumah, dua kali qada tido pun still rasa letih lagi. minion jangan nak kata, itu qada tido hari hari 5 kali sehari =.=" kerja apa tah dia buat.

just skrg ni tunggu untuk buat MUET dekat skolah SENJOJES. bluerghh. hamek kauu aku eja senjojes teruss. just pray for me. :*

may Allah ease.