Latest Post! Check it out!

DTM 8

Kan dah kena garu kening. Semalam dia fikir nak bunuh diri. Habis semua kerja dia minta berhenti. Nunu scroll telefon bimbitnya. Mula m...

Friday, January 29, 2016

DIY Green Tea Mask and Toner

Assalamualaikum.

I'm not sure from where, when and how I dapat idea ni. i'm sorry if im using your tips without giving credits cz sincerely i've forgotten the resources where i cant give citations to it.

Tapi, Alhamdullillah this tips help me well. So well i guess.

1. Green Tea Mask!

Buat 2 kali seminggu dah cukup. :D

Ingredients :
Boh Green Tea (1 uncang)
Yougurt. Plain yougurt. (1 small spoon jeeeee)

yougurt tu im usually beli yang bekas kecik dalam singgit lebih hahah. yang plain, pure takde sugar apatah lagi perasa dan perisa kan. tanak la tepek kat muka dengan ada seketul stoberi beshaqq kat muka -_-

so I rendam teh dalam air panas and let it cool at room temperature. amek hampas and campur dengan yogurt. malam ittew terapi muka ehhh. hahaha. for 20 mins. then cuci macam biasa.

2. Green Tea Toner!

Okay air green tea tadi yang dah sejuk, masukkan dalam bekas spray. pi beli kat DIY bekas comel2 je. range harga RM2.00-3.00 je. boleh reuse sebanyak mana u suka. hahaha.

masukkan dalam botol and tambah tea tree oil. i put it about 10 drops sebab i seriously suka angat tea tree oil. it functioned to reduce blemishes and acne. tpi nak spray kat muka tu mohon pejam mata ketat2. satgi masuk mata, menangis tak berhenti sampai anak 10. haha.

toner tu simpan la dalam peti ais yek . 

Monday, January 11, 2016

PEMBELIAN NOVEL

ASSALAMUALAIKUM. 

untuk information, sesiapa yang nak membeli noel Dendam Cinta dan Cinta Kontrak, boleh segera whatsapp ke 0172290456. Stok adalah terhad :D 

Dendam Cinta RM 30 
Cinta Kontrak RM 20 

setiap buku akan dapat pemotongan sebanyak RM 3 ! 

kadar postge adalah RM 7 (SM) RM 10(SS)