Latest Post! Check it out!

DTM 13

Plastik sampah besar itu diletakkan di tempat duduk belakang. Tali pinggang keledar ditarik. Alan turut sama menarik tali pinggang kele...

Monday, November 28, 2011

roundy round

Assalamualaikum !

Okay korang tak nak baca entry ni, tak payah baca. Ni cerita ain sendiri.

Sudah dapat duit mara. First time pegang cek, hampeh! Tak tahu apa pun. Call Fitri (perempuan yea. Additional info; her name is Fitriah Aliah) *kenapa perlu saya explain? Entah la. hee* pungpangpungpang, capai kata sepakat, gi keluar cari CIMB.

Awal pagi bangun, kejut Amalina. Dek hal kelmarin, memang lena tidur kita orang. Tak terjaga sikit pun tengah malam. Takut sangat kot. Dah la kat hostel sebesar alam ni, berdua je! Yang lain semua balik! Untunglah!!! Boleh pula maghrib2 dengar orang baling sudu garfu dalam sinki kat tingkat atas. Kecut ahh perut! Ingatkan kipas syiling syot ke hape ke. Tengok elok je. selamat je kipas tu berpusing. Tah! Pedulikan. Achu pulak boleh nak bukak cerita tingkat empat. Sekeh kepala kang baru tau. Okay fine, semua tu sebab kipas je tu KOT! TAK KISAH!!

Mandi2 blablabla, tengok2 Fitri tak bangun2 lagi. Untung lah duduk rumah. Lapar punya pasal, pergi sendiri. Pusing je la warta tu. Sempat dengar pakcik teksi bebel itu ini pasal kos teksi. Takpe la pakcik yea, asalkan jangan tipu kami dengan meter sudehh ..

CIMB dalam tu pulak demam. Heish. Doktor tak datang2 check lagi. Dah nazak tu. Sadin je muka masingmasing. Gi keluarkan duit, enjoy! Muahaha. Jalan la atas bawah warta tu. Ada apa je pun. sememangnya saya tak boleh berjalan lebih dari dua jam. Sakit kaki! Haishh.

Gi kedai buku. Okay, jangan pergi kat tempat novel, duit takde! Pergi jugak. Mata dah bling2 nampak barisan novel yang macam dah lompat minta dibeli dan dimiliki. Tapi sayang, I tak boleh ambil you lagi. Nanti cukup bulan I bawak you balik rumah yea. Sorry. Haha.

Amalina dah terpikat dengan buku titled; ‘ACT LIKE A LADY, THINK LIKE A MAN’. Saya pun rambang mata dah. (saya? Erm. Muntah jap.) Okay, that book, definitely tak berguna untuk kau sekarang. Pergi tempat lain. cari barang untuk yana.

Beli GLOWING STAR! Tampal dalam bilik nanti. Yana takut sangat gelap. Disebabkan ANA tak boleh tidur berlampukan lampu tidur atau lampu minyak tanah or so what ever cahaya yang ada di dalam bilik, belilah benda alah ni. So that, tak gelap sangat dan tak terang sangat. Yana, kitorang buat sebab sayang awak tahu tak! Haha

Ada la jugak benda2 lain. Most of the things dalam kedai buku tu, ada panda. Why panda’s so famous eah? Comel pulak lampu tidur panda. Hee. Okay. Buang. Tak perlu fikirkan.

Bayar itu ini, keluar. Makan. Takde benda lain selain KFC. Makan je la asalkan kenyang. Masuk GIANT beli barang makan. Masuk tempat chocolate. Perghhh!! KISSES BERDUYUN!!! Oh and that kisses dah macam; hey hey cute girl, come and get me! Im delicious and so tasty. When you eat me, you’ll remember someone. And when you remember that person, it will bring smile on your face! You’ll be less stress and enjoy. *DANGG*

Amalina dah pandang2, jungkit2 kening. Haihh.. Kaki pantas meninggalkan KISSES. Lain kali lah yea. Layan Vanhoustan jek. Tak murah, tak mahal. Layan..

Entah tiba2 melekat kat buku2 motivasi. Amalina terpegang satu buku kaler purple. Tajuk? YA ALLAH, DIAKAH JODOHKU. Pandang amalina, amalina pandang balik. Okey done. Amek!!! Hahah. Kenapa beli? Entah la. Ok fine, tipu. Kenapa beli? Untuk dapatkan idea for my novel. Okay2. Tipu. Sebab terasa macam nak baca. Nak tahu macam mana bentuk jodoh yang datang. Macam mana nak kenal siapa jodoh tu. Okay, sekarang im telling the truth!

Tunggu Fitri tak datang2 lagi. Kol 3 baru dia datang. Gi bank kat UNICAP. << betol ke eja? Tah la. tak kisah. Fitri ajak gi ALAMANDA. Perghh .. mentang2 baru dapat duit mara, enjoy habis kau yea. CD anime je kau sapu. Tak buat apa pun dalam tu. Tak berani nak kuar duit lagi. Memang tak hidup kang.

Jalan je la dalam ALAMANDA tu. Before that, pergi solat dulu kat surau dia. Perghh .. best kot surau dia. Kan best kalau kat hostel ada surau macam ni. memang hati-hari tidur kat surau. Kekeke. Im telling that, surau dia comfortable. Bukan surau hostel tak comfortable, just situ extra comfortable. Hee. :D

Nak tengok breaking dawn, takut balik lambat. Then we decided untuk pergi makan depan hostel. Sedap pun sedap jugak. Tak kisah la. first time belanja orang nih. -.-‘’

How it feels? Well.. quite seronok. Haha. Seronok tahu keluar duit untuk kawan2. Dont ask, kenapa. Balik bilik, solat2 semua, naik katil, pengsan! Perghh! Letih kot. Seharian. Malam baru sampai bilik. Sebelum nak tidur sempat buka buku yang dibeli tu.

Interesting. Cepat2 bukak lappy, masukkan sikit info dalam novel. Hee~ and i decided, after BMW, no more novel. Kalau nak suka2 buat, tak kisah. Tapi kalau nak publish, well.. i tak banyak pengalaman. Eh bukan. Silap. I TAKDE pengalaman. Pengalaman mendewasakan kita, am i right? Nak kena cari pengalaman dulu baru boleh create satu cerita yang realistik. Actually, sendiri buat novel pun, tak yakin cerita tu boleh tarik minat orang. Im just writing, not a writer. Syukur alhamdulillah kalau novel2 SAYA boleh tarik minat orang. Bersyukur jugak kalau ada orang yang bosan dengan cerita2 tu. Yang boleh bagi komen supaya dipertingkatkan apa yang kurang.

Kalau nak melonjak jadi writer sehebat Fauziah Ashari, Damya Hanna, Aisyah Sofea... memang tak lah. Well, this three person memang membuatkan AKU tertarik untuk baca novel dia orang. Entah la kenapa. Cerita dorang.. perghh .. superb tang krisis. Boleh meleleh air hidung wohh . hee :D terlebih sudah.

First novel yang aku baca buatkan aku jatuh cinta kat novel, OMBAK RINDU. Hahah. Second novel yang buatkan aku nak baca novel yang ketiga, BICARA HATI. third novel yang buatkan aku nak cari novel ke empat, ADAM DAN HAWA. Tiga buah novel starting yang buatkan aku jatuh hati dalam bidang penulisan biarpun aku tak reti menulis pun.

Ramai orang kata karya Siti Rosmizah best2. Yea. Memang best. Aku baca ANDAI ITU TAKDIRNYA. Best. Tapi aku sukakan tiga org writer ni, mungkin sebab dorang legend kot. Hee .. lagi lama menulis. Karya Ct rosmizah memang superb. Lain orang, lain tastenya kan. J

Macam fenomena pulak cik ct rosmizah ni. dari novel pertama, terus novel2 yang lain jadi perhatian. Cayalah. Aku? Ngee.. tak usah kau tanyakan daku. (ayat pasrah). Haaa.. saya just menulis untuk seronok2. Ni baloq liat eah. Penyegan. Mengaku ni. haha. Malas betul nak buat kerja. Mungkin belum sampai seru untuk bekerja kot. Hehe .. belajar dulu! Lalala..

So~ tiga novel feveret nihh .. ombak rindu, dah kuar cerita. Bicara hati pun dah nak kuar. Adam dan hawa pun, katanya ada riuh2 nak keluar jugak. Kau yang satu! Kalau keluar memang aku beli CD dia !!! ahahaha . oh. Bikash dah tak keluar karya ke? Rindu la pulak -.-‘’

2 comments:

  1. assalamualaikum..
    ain...
    tahniah sbb dpt smbg belajar :)

    erm...apew2 pun..
    duwet MARA 2..
    gunakan elok2..
    bila mase kecemasan buley guna..
    jgn membazir beli yg bukan2..

    lagi 1...setiap U da cerita..
    terutama part hostel..
    hehehe...

    hwaiting dear.. :)

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam. tq!
    iyea. berehh! digunakan sebaik mungkin. mungkin fr the fisrt 3k boleh guna beli camera. hahah . kidding. aah kan .. mana2 pn ade cite. haiyaaa~ leceh tol. nak masuk bilik air pn nk berteman. hahah

    ReplyDelete