Latest Post! Check it out!

TRN : Chapter 2 - The Beginning

“Dia nak buat apa dengan baju tu?” Bee turut sama tidak paus hati dengan tindakan Han membawa pulang baju badut lusuh itu ke Malaysi...

Sunday, September 15, 2013

Diary 9 : Botanical Garden Potluck Section 12

Assalamualikum.

Waktu ni birthday Amirul Haziq. Ramai yang tak tau. aku pun baru tau waktu nak habis potluck ni. kami picnik dekat Taman Botani, Putrajaya. hmm. namanya potluck raya. masing-masing masak dan bawak ke sini. untuk dikongsi bersama. so sweet :* bluerghh.

this's one whole class. just rose nadia, keyla dengan tasha tak datang seba dorang ada hal. tasha kerja tk silap. weekend kan. so, tkpelah. walaupun tiga orang takde kami tetap buat jugak. waktu ni hari khamis. hahahaha. khamis memang kitorang takde kelas dan hari tu lah yang segala assignment or apa-apa nak buat,, ktorang buat waktu haritu.  sabtu ahad memang idak la. sabtu ahad aku macam isnin-jumaat. ==" sama je. so memang bukan waktu nak rehat la. heh. tak pun kalau khamis dah buat assignment, mungkin sabtu tu kerja aku tidur dan tidur dan tidur. topup balik seminggu punya cerita.

 

 
nasi goreng by tasha. walaupun dia tk dapat datang, dia bangun jugak pepagi buatkan nasi goreng kampung yang serius sedap gila! muka cantik, masak pun pandai. mas kawen jangan nak argue aahh kalau tinggi.
sushi by najwa, amalina and me.
cheese cake by me.
keropok leko, supplied fresh dri terengganu by wan. tapi amalina y jadik tukang goreng.
egg tart by anep. well, dia memang jaguh masak.
mee goreng by yana dengan zue. 
keropok2 by yang lain lain. 
cocktail by al-jaid. slurrpp.
 pinggan cawan supplied by mira dgn alfira tk silap.

 
"Sudikan puan menikmati makanan saya?" -Yana. 
heh =.="

 
Aisyah. Asiah.
walaupun asiah duduk KL.. setapak.. dia sanggup drive pepagi redah jammed ke bangi. 
terharu tak terharu.
yeah. dia ulang alik dari bangi ke kl.
dia tk duduk hostel either umah sewa. 
haha

 
azira

 
our potluck

 
the fish! 

 
i love you like this wholee biggg hug! mwah! :* heh

 
"Jangan jauh-jauh. karam kang jejantas ni." -Amalina.
"Baik mak!" -Putri & Alfira

 
Putrajaya
  
Much much love.

 
Amalina

 
"Wehh, nampak tinggi tak? tinggi kan? kan? JAngan shoot kaki! nanti nampak beno kita tipu. AMalina! jgan shoot bawah!!!"
"NAaahhh~ no way." -Amalina

 
"This's how you kiss. Muaahhhhh!" Najwa.

 
Aisyah

 
see how close the fish can be.

 
"Weh! tangkap! tangkap!!!" 

 
"I'm the Melayu last man standing. aka. lelaki melayu terakhir. haha" -Bani.
yeah. nama dia bukan sengaja bani nak glemer k. 
nama dia Rabbani. aka Bani

 
Asu dengan Kaklong.

 
Sweet heh?

 
No more. spoil Anep.

 
"Cepat ain amek gambar! rumput ni tajam!!!!" -Yana

 
Bluerghh

 
"Ain! masuk cepat! kasi spoil gmbar je =.=" 

 
the black and purple.

me. zue. najwa. wan. al. alfira. putri.
bani. amalina. amira. anep


 
afiqah. aisyah. asiah. 

 
"Not ready! i said not ready!!!" - me
"Cepat!" -Amalina.
and this's how it ends.

 
"I feel like a boss mann!"


 
Alfira. shamir. Amira. Putri



 
hujunggg sekali kiri. Amirul haziq.



 
we can be cute. yes. we can.



"Kat belakang tadiii. tadiii! tadiii!" -Najwa




 


 
Aisyah. amira. putri almiedazura. putri sarah. bani. shamir.
me. yana. najwa. azira. nerissa. haziq
alfira. afiqah. asiah. amalina. zue. al. wan. anep.

Teringat waktu mula-mula masuk section 12 ni.takut la jugak. sebab masing masing dah ada geng masing masing. waktu tu sem 2.. hah. memang susahlah nak join yang lain. so aku dengan kerja aku. blablabla. masuk sem dua, 5f+a dah masuk. so makin rapat, rapat dan rapat. dan we end up rapat the whole class gini.
waktu ni dah sem 5. tinggal satu sem lagi before diploma habis and we have to berangkat ke degree. waku ni baru rasa tak nak la berpisah.. waktu ni baru ada perasaan sayu. aku bet waku graduation night nanti mesti nanges gila. hahahahaha. we'll see. 

lecturer cakap, waktu diploma ni la korang nak seronok-seronok. tambahan lagi KPTM ni pakai style sekolah. belajar dalam kelas. memang senang nak gather. cuba nanti korang masuk uitm induk. takde maknanya korang nak gather the whole class. satu kelas beratus orang .. dengan macam macam perangai yang korang tak boleh nak control pulak. waktu tu baru tau seronoknya belajar kat kptm dari uni induk.

hmm. 

once aku masuk degree nanti, aku update pulak life kat degree. to prove that our lecturer is wrong. mana mana pun, kalau ukhuwah tu kuat.. bahagia menunggu :) gituuu :*

k end here.

No comments:

Post a Comment