Latest Post! Check it out!

TRN : Chapter 2 - The Beginning

“Dia nak buat apa dengan baju tu?” Bee turut sama tidak paus hati dengan tindakan Han membawa pulang baju badut lusuh itu ke Malaysi...

Friday, September 13, 2013

Diary 3 : #Field Trip to Melaka with 5F+A

ASSALAMUALAIKUM.
puhhh puhhh #gaya tiup habuk.
phew. kekangan masa ye. sila faham. sila faham. 
apa yang kau buat sampai takde masa langung nak update blog seh? 
well, this's one of our project yang buatkan aku takde masa untuk blogging updating or whatsoever.
PROJECT CREATIVE AND CRITICAL THINKING yang membawa kami jauh ke MELAKA!
so, apa aku nak cerita ni, more focus dalam team aku. which is, 5F+A
watdeheaven seh 5F+A? 
well, nama ni wujud waktu mula mula masuk kelas creative and critical thinking. (CCT).. 
yang bawak maksud, 
5 FEMALES plus ANEP.
anep? dia the only one lelaki dalam group kitorang. 
sweet kan ?

Salasilah keluarga 5F+A

  
Najwa. Kaklong. #psst atyn, you're always gonna be my one top kaklong :D 
sebab dia antara yang paling tua sekali. i mean, lahir by bulan.
FEBRUARI 15TH.
kecil.
trademark? "Gila."
selalu sangat panggil orang gila. sampai dia pun mengaku,
"Najwa asyik panggil orang gila, sampai najwa pun jadik tak betul." heh.

second, aku. Kakngah.
JUNE 8TH.
tkpayah describe.

third, ZUE. Alang.
JUNE 28TH
semua kerja cepat jeee dia ni. 
comel. 
kalau nak pergi toilet, dia sebut cenggini,
"Nak pergi totoiiii!" hahaha
trademark? "Cepatlah totoise." selalunya yana la yang kena. lambat sangat jalannya ha. haha.
totoise = titos = kura2= penyu. haha.

fourth, Amalina. Ateh.
AUGUST 9TH.
group kitorang label dia as EMOSIONAL. hahaha.
trademark? "Meroyan." 
sikit sikit meroyan. habis kucing semua pun dia panggil meroyan. -.-"

fifth, Liyana. Acik.
OCTOBER 10TH.
ha, dia ni la totoise nya. lambat kemain. budak MPP tu. 
orang kuat MPP. takde dia, kompem MPP tak jalan. hahaha.
trademark? "Wehh! Jangan buli aku."
dia ni kaki drama. sangat sangat like a lot punya drama.
bagilah sinetron apa pun. 
aku brani kerat jari, dia belakon lagi baik dari professional!

last, Anep. Asu.
sweet kan?
NOVEMBER 27TH.
ni annoying gila petala berapa pun wa tak boleh cakap.
serius annoying gila. tapi..
hhaha. well, waktu susah tu la, dia je yang boleh tolong.
kind of penyelamat jugaklah. senang mintak tolong.haha.
and kerja, well.. bagi je. semua boleh buat.
trademark? well.. dia selalu gelak. haha.
tu je kot trademark dia. sepesen dengn yana. kaki drama. 

Seronok. seronok sangat. hmm. memanglah semua tak duduk serumah. 
tapi sepanjang ada kerja, boleh je coop together. 
takde kerja pun, boleh je gi makan ramai2.
one whole group k.
walaupun anep the only one lelaki, 
itu tak membuatkan kitorang ni bias gender. hahaha
ktorang pun dah tak nampak dia as lelaki. 
nampak dia more to adik adik perempuan ktorang. 
group whatsapp pun selalu meriah dengan dorang ni.
paling tak tahan, semua bagi voice note ucap "NIGHT NIGHT".
anep pun join kot. 
well, untuk sekarang, i can say that our relationship together enjoyable. 
yes. dorang annoying dengan cara tersendiri. tapi masing2 ada pendirian tetap and saling hormat each other.
annoying2 tu pun itu yang kitorang cari.
insya Allah, degree nak try apply sama. kalau bukan dalam, mungkin luar. 

So, entry ni mungkin panjang. taknak baca, well, you may skip this part. :D . on 5Sept '13 kitorang pergi Melaka. section 11 dengan 12. gabungan dua kelas. btw, this's called field trip. kitorang pilih nak innovate kereta bomba lama. sebelum pergi tu, early2 pagi, bangun gi kampus untuk settlekan makanan, banner and all things as all in our group, 5F+A ni AJK =.=" sweet kan? heh. yana nampak macam gila dia, tapi hey. tu master mind the whole trip tau tak. berapa kali dia buat proposal, pergi sana sini semata nak settlekan benda. nampak je totoise gitu. haha.

dalam perjalanan, dorang sempat karoeke dalam bas. memula time pegi tu takdelah happening sangat. baru nak warming up between section 11 dengan 12 kan. hahaha. so macam malu2 sikit. puihh. malu konon. 

sebelum sampai, entah kat mana kitorang singgah, untuk makan and pergi toilet. so kitorang (5F+A) pun turut sama turun. memula nak gi toilet. tapi lain jadiknya. sila lihat bawah.

 
kalaulah tali besi tu putus. i wonder macam mana muka yana kena himpap dengan najwa. 
oh yeah. baju ktorang.. 
we're the only team yang ada baju group. yang lain just samakan warna je. merah.
kitorang? buat sendiri. =.=" 
sweet? yea i know. heh! haha

 
this's Zue. muka seronok gila dapat naik buaiyan. nampak sangat dah lama tak naik. hahah.

 

this's our totoise. liyana afifah. heh.

 
ini najwa. kpop lovers. dia tak baca gosip melayu. gosip korea semua dia tahu. hahaha.
aku belajar baca recap drama korea dari dia. well, tak semestinya drama tu best dilakonkan. baca pun best tau.
macam novel. hahaha

 
k bayangkan k. tiga orang. on satu buaiyan. risauuu je kalau putus! naik bertiga pulak tu! najwa sandwiched di tengah. kahkah. macam Man-In The- Middle (Organization behavior theory)
please alert.
KANAK2 SAHAJA.
yeah. jangan salahkan mereka. mereka tak bersalah. sure do, dorang ni kanak2. no doubt. tengok tengok! hahaha.

 
waktu ni anep kena panggil dengan yana untuk amek gambar sekali. anep malu. hahaha. tapi kena paksa dengan kakak kan. kata acik! hahaaha.



 
kat tengah tu keyla. 
wannur akila. 
other team members.


 
like i've mentioned before. yea yea. ini kanak2. ada prove! kecik pun kecik. haha


okay,after dah sampai melaka, kitorang pun berpecah ikut team masing-masing untuk carik objek yang kitorang nak innovate tu. mendaki punyalah tinggi anep bawak. so sempat la snap a few photos. anep dah jauh ke depan. hilang la dahh. takde rezeki kau nak masuk dalam gambar aku, nep.



 

berapa kali mengeluh pun tak tau la. rasa macam nak tercabut skru kaki je. ada budak yang buat innovation kat tangga ni. idea dorang is to replace the old tangga dengan escalator. haa! majlis pembandaran melaka, silalah alert dengan idea kami. letihh wok nak pnjat tinggi2.

 
Akhirnya kami sampai. mana gambar kau ain? well, im the photographer. hahaha. so, mula la start untuk scetch the kereta bomba with our innovation! jauh carik tempat kot. 

 
turun lagi ke bawah. turun lagi. mencari tempat semata untuk duduk dan melukis dan mencurahkan idea dan bising dan bersembang dan ambil gambar dan bergelak ketawa dan bergurau senda dan bermesra dan semua jenis dan la. haha


 
ada group lain yang innovate pasal kincir air ni. kitorang sempat ambil gambar. hahaha. yelah. bila lagi, kan? nanti insya Allah kitorang satu team pergi penang or langkawi, not too sure.. akhir sem ni. mungkin lagi banyak gmbar kot cz tak kejar waktu untuk rushing buat kerja. haha. 

 
so ktorang jumpa port. mulalah memasing buat kerja.

 
thanks anep fr e photo.

 
ni semua kerja anep yang ambil gmbar teamwork for the girls. 

 
and he's our backbone untuk lukis semua natang pelik2 enjin bagai ni. hahaha.


 
it's time for our presentation. najwa is the one yang ambilkan gambar.


 
Amalina. during group Diamond from our section (12) presentations. hahaha.

 
Zue.

 
Liyana.

 
Najwa.

 
Anep. 
"Nak habis dahhh entry kau, ain?"
Well.. agakla. banyak lagi gambar sebenarnya. tapi takkan aku nak banjirkan blog aku ni dengan gambar2 kita je.
bosan pulak kang orang tengok. haha.

 
waktu nak balik. kitorang kongker belakang. hahaha. 
anep sengaja buat muka cenggitu. yana je terlebih eksaited. haha

 
again. the drama anep. 


 
taktau kenapa dengan yana. hahaha

 
and yeahh.. the end :D .
may Allah bless our hardwork and give the best mark for our pointer. 
this relationship does not end here. 
insya Allah, together we pray.. for the longterm relationship we're going to have.

 
btw, this's how it looks like at the back. our jersey.

 
pic yang tertinggal dalam phone. heh. 

 
cuaca pun a bit mendung. bukan takat mendung. hujan kot!



this's 5F+A

zue, najwa, me, yana, anep, amalina. 

bila cerita kat mama pasal anep.. mama tanya.. dia sorang je ke lelaki? dia tak rasa malu ke dengan korang? selalunya lelaki jenis malu sikit nak hangout dengan perempuan kalau dia the only one lelaki. entah lah maa. dia okay je so far. instead, ktorang pun sayang dia macam adik ktorang :D hihi.

Dulu rasa nak cepat je habis diploma. semak je kepala duduk kat sini. tapi sekarang, terfikir.. kalau habis nanti, kalau belajar lain lain tempat, tak boleh nak hangout macam ni dah. degree kompem lagi mampat jadual dia. macam mana kalau masing masing jumpa group lain? hm?
sayang kot dengan group ni. cz bukan takat projek ni je ktorang sesama. the whole subjek. 

i didnt mean to hurt others feeling by posting this entry. kalau ada kawan2 lain yang terasa, yea, aku minta maaf. but the truth is, korang boleh tengok sendiri. our life, berubah. kejap dengan itu dengan ini. yang lepas is memory. i dont deny it. so keep it as the best memory. :)

May Allah bless :D


No comments:

Post a Comment