Latest Post! Check it out!

DTM 13

Plastik sampah besar itu diletakkan di tempat duduk belakang. Tali pinggang keledar ditarik. Alan turut sama menarik tali pinggang kele...

Friday, July 15, 2016

LS Part 2

LS Part 2 :

During belajar kat bangi, this guy is using Cadbury colour of Kelisa. So bila nampak je kereta dia, mula la masing-masing, ‘cadbury mai dah.. Cadbury mai dah..’ hahah. And bila balik kelas, i usually jalan kaki ke hostel. Depends la kalau penat sangat, amek teksi. Ni cerita waktu awal-awal semester. Waktu Sem 4 macam tu, rajin la pula this guy tumpangkan. Tapi kitorang tengok dulu.. Kalau ada ‘orang lain’, ktorg tak tumpang. Kenapa? 1, tak nak kacau. 2, takut. Bahahahahahha. 

So he usually stopped his car tepi jalan untuk tumpangkan me and my bestfriend. Dalam hati, leganya ada orang nak tumpangkan sebab dah letih sebenarnya jalan kaki ni. Hahaha. Padahal hostel sekangkang kera je haa. And he usually turunkan ktorang kat depan kedai makan opposite hostel. Depends kepada kerajinan dia. Ada sekali tu dia rajin sampai sanggup make u turn. Semata nak kasi ktorg turun betul2 depan pagar hostel. Hahha.

Eh nak ceritalah pasal waktu sem 3. Waktu tu duduk rumah sewa. Besar gila weh rumah dia! Dua tingkat and superb besar even ktorg duduk 7 orang. Boleh main bola dalam rumah kot! Bila dah duduk rumah sewa kan, mula la menggedik mintak kereta kat parents. Tapi releven jugak ah mintak kereta. Rumah sewa nak ke kolej jauh doh. Kalau naik teksi, 12 ringit pergi sahaja. Dah kalau aku sorang je ada kelas, takkan nak hadap byr 24 ringgit sehari. Amboi skeleton la i nyah oi.

Pesanan untuk adik-adik yang baru nak hidup sendiri tu kan, kau nak sembelih mak ayah kau minta kereta pun agak-agak la. Kau cari la kereta second hand dulu. Sebab belum tentu kau boleh bawak dengan cermat tak langgar tiang macam i tau. Kahkahkah. Pakai kereta second untuk setahun dua dulu okay? Ha tapi. Kalau kau perempuan lemah yang comel macam i ni, ada rescuer, takpe la jugak nak pakai kereta second hand. Kehkehkeh. Kenapa? Kereta second ni banyak ragam. Lagi2 perempuan yang bawak. Ada je dia menggedik nak sakit.

 Sem 4 masuk hostel balik. Tapi dah ada kereta kan time tu, bawak jugak ke bangi weh kereta. Gigih kan? Punya malas nak jalan ke kelas. Kahkahkah. Haritu hantar my bestfriend pergi klinik sebab mata dia sakit kenapa tah. Then time nak balik, eh kereta taknak gerak pulak. Pergh menangis doh. Taktau nak buat apa. Ayah jauh kat penang. Kat bangi mana kenal mana2 lelaki yang tau pasal kereta. Sumpah jujur i cakap, kau just akan terfikir lelaki mana yang boleh tlg kau bila benda macam kereta rosak. Takkan pernah punya kau nak fikir nama perempuan mana yang boleh tolong startkan enjin kau. Call ayah, ayah suruh call pak uteh which is pak uteh mmg duduk bangi. Tapi aku ni segan sikit kalau bila susah baru nak cari kan. So sebolehnya nak buat sendiri. Pastu call la this guy. Dalam pada annoying2 dia, tapi dia je orang pertama yang aku fikir. Call tanya tengah buat apa etc, time tu dengan cover suara nak menangisnya.. Hahaha. Eh dia pulak busy tengah cuci cadbury dia. Adududu. So kita ni macam eh takpelah takde pape padahal dalam kepala nerves2 sume macam dah nak putus. 

This guy tanya elok2, so i pun explain elok2. 5 min kemudian, pap! Eh dah depan mata dengan cadbury dia. Time tu taktau nak menangis bersyukur ke, menangis hiba ke, ke apa. Hahahahaa. Yang pasti, ada rasa syukur.
 
So dia la yang bawak pegi bengkel tanya pasal radiator etc and hantar balik hostel. Menangis weh bila ayah cakap radiator busuk2 pun 1k. Mana hakak nak carik duit oii. 

Ada sekali tu waktu Sem 4, this guy ajak keluar makan. Ktorg berempat. Dia dengan gf dia, i dengan bestfriend i. Lepak la kat kedai makan depan hostel. Sebelum tu, siang ktorg ni gatal sikit pergi google pasal tempat berhantu kat bangi. Bestfriend i lah! Gila sangat dengan cerita hantu. Pastu bila dah malam, nak pergi makan, dia pergi cerita pulak dekat this guy ni. Eh kau tau tak rumah besar dekat simpang rumah lama ktorg? Yang rumah macam minang kabau, seksyen 3. Rumah tu berhantu doh etc etc. Pastu this guy mcam gelak2 tak percaya. 

Balik tu ttbe nama dia naik kat phone i. Tkpernah2 dia call. Ttbe call. Pahal tah. Time tu dah pkul 11 lebih tak silap. Then dia cakap, ‘ain, no more ghost story.’ pergh naik bulu roma i uuuu. Nasib baik dengan rambut2 tak tercacak. Tanya pahal sume dia tak nak jawab. Pastu dia letak, amalina text dia. Tanya etc etc.

Esoknya baru dia cerita. Dia stop kat surau, amek quran surau bawak balik rumah akak dia. Sebab? Waktu dia balik, lalu rumah yang ktorg cerita tu. Daripada tak fkir, ttbe lalu terus teringat. Waktu dia nak slowkan volume radio, dia rasa ada orang pegang tangan dia. Bersisik. Side mirror dua2 gelap. And cermin belakang pun gelap. Hah. Baru tau nak menggigil. -.- lain kali orang cerita tu jangan riak dan takbur. Kakakaka.

Alright jump to sem 6. Where it all begin. Kihkihkih. Time tu duduk rumah sewa seksyen 15. Rumah kedai je. Tapi alhamdulillah tenang aman dan damai. Hahaha. I had this kind of fever smpai dekat 2 minggu and banyak skipped kelas. Waktu tu rasa macam pelik. Sebab kerap tak jumpa dia. Tapi as i said before, end of sem 5 kan dah start benci kat dia. Tapi tula jangan dibenci-benci nanti rindu. Kahkahkah. Waktu tu dia dah break kot. Bila my bestfrriend balik rumah, korek2 sikit cerita. Harini buat apa. Ada kerja group tak. Dia datang ke kelas? Kehkeh. 

Then this one fine day, dia hantar video. Video dia main skateboard. Dia taktau ke aku suka gilaaa lelaki yang main skateboard? -.- macam cool gila weh. Jatuh pun nampak cool. Adududuu. 

So i was like, eh! Aku nak tengok kau main! Then story2 sume, malam tu dia ckp dia nak pergi taman tasik cempaka. Main skateboard. So i ajak my bestfriend, and another roommate which is junior i, F. Ktorg gerak bertiga sebab another roommate, P keluar date dengan T. *senang kan kasi nama pakai huruf je. Kakaka*

Gerak sana, ttbe eh, ada kawan ktorg lagi sorg. Lelaki, W. Hahaha. So i leka dok tengok dia main skateboard. Ada la dia ajar sikit cane nak naik etc etc. Yang lain duduk bersembang. Ttbe P dengan T yang dok dating tadi sampai kat cempaka. Then... Hehehe. Si P ni nak pi toilet. U bayangkan kat tasik malam2 around 9-10 mcm tu nak cari toilet? Dah la dengan gelapnya. Tak ke seram? Then P mintak my bestfriend teman. Si bf dya, T pun nak ikut sekali. Then tk smpai 10 min, dorg datang kat skate park. My bestfriend dduk dgn ktorg, where P dgn T pegi cari toilet kat Mcd. Ktorg pelik la. Pahal pulak. Then my bestfriend ckp, waktu lalu kat tasik, dia dengar macam orang berlari atas daun kering menuju ke arah dorg. And P dengar suara orang panggil nama dia. Makin dekat makin kuat. So dorg tak jadi cari toilet kat tasik. Besfriend i pulak malas nak ikut. Then dia duduk kat tebing. Sebelah this guy lepas dia dah penat main. 

Eh aku nak terangkan payoh aih. Okay, i duduk depan my bestfriend. Menghadap dia where my view was the pokok2 and tasik yang bergelapan. Ttbe i nampak something atas pokok. Something kinda white, panjang. And ttbe ada kepala, kat sebelah. Tapi macam terpisah. I couldnt see clearly sbb tk pakai spek. Just samar2. So i asked my bestfriend to look at it. Dia toleh, and the guy pun toleh. Then this guy ckp, jom lepak mcd. So ktorg pun blah la dari tempat tu. Dalam kereta pulak! Waktu nak tinggalkan tempat tu, bestfriend i duduk sebelah i where i yang memandu.

Dia menjerit kot! Suruh i stop. Dia kata ada benda depan kereta. Mau tak menegak bulu roma? Pastu i bawak pun macam lipas kudung ah. Scary weh. Lepak mcd ingat nak kasi cool. Waktu tu mula la bukak cerita. Cerita apa yang nampak etc. 

Tapi before balik rumah, ktorg lepak lagi sekali kat kedai mamak seksyen 4. Waktu nak balik tu, i dengan F nampak sangkar arnab bawah pokok besar near tmpt ktorg park kereta. Ttbe this guy jerit panggil nama de hek. Kau nak apa weh -.- panggil2 nama. So i buat tk peduli and pergi tgk arnab yang comel2 tu. Dy pulak masuk kereta start enjin terus belah macam nampak hantu weh. 

I was told that, that thing mmg ada dekat dgn sangkar arnab tu. -.- scary night. Time nak balik rumah, my bestfriend started to seeing things. Which is benda tu ikut sampai ke rumah. Mau tak scary?

Dipendekkan cerita, hijab dia terbuka and dia terpaksa balik penang untuk berubat. Tinggal la i sorang2. Waktu tu la this guy sibuk nak teman. Apa kau igt aku tk boleh gerak sorang2 ke? Heh. Menyampah. To be continued.

No comments:

Post a Comment