Latest Post! Check it out!

Come and get your SPLIT

Hi Assalamualaikum. It's been awhile since the last update, aite. Sorry for that.  Ain cuma nak inform, sesiapa yang nak dapatk...

Friday, May 27, 2016

LS Part 1

So lets begin.
I’m in third semester in Diploma which I first time jumpa this guy.. but since sem 1 I dah dengar his name which is my best friend ni kalau balik kelas, bukak je pintu bilik takde benda lain nak cerita. ‘Awak tahu tak hari ni kita kena buli, dorang sorokkan buku kita sebab kita buat akaun laju sangat.’ hahaha. Memories.
My first time jumpa budak ni I was wearing something pink. I rarely duduk satu meja dengan lelaki yang i tak kenal or tak nak kenal. Hahaha. So sementara tunggu class, which in third semester we started to join the class together, I lepaklah dengan this human being sebab my bestfriend. Kesian pulak dia asyik nak beralih meja nak layan i, nak layan her friends lagi.
So yeah. My first time tengok dia ni, dalam kepala i ada satu benda je. ‘Skinny gila.’ skinny like a drug addictor tau tak. I dont have any intention of getting to know deeper pasal dia ni or nak kawan dengan dia. Sebab yeh, I know how universities life works. You get to know each other, help each other and if you silap langkah, DOOMED. You jatuh. Hatii.. Hahahahaha. Takdelah tipu je tu. Adik2 dont be scared to know your surrounding.
Alright. First meeting, done.
Before this, I know pasal lelaki ni cz my friend dari bilik sebelah kept coming to my room to meet my bestfriend and talked about this guy. Crush maybe. Ahahaha. So heh.. I tau la abit about it but doesnt intent to interrupt or amek tahu.
My life was amazing in Bangi. That’s the best moment ever. Oh i wish i can turn back time and appreciate what i have. Heh. But life doesnt work that way honey. You been tru, you learn, and you correct it. Thats the only thing you can do.
During my fourth semester, this guy told my bestfriend that he wanted to join our group yang dah ada 5 girls untuk any assignment purposes, or study. Mula mula i was a bit macam, ala takyah la lelaki. Nanti buat masalah la. Kerja tak siaplah apalah. But she said that he was okay and fine and good and boleh kasi komitmen, kerja siap on time etc.. All the good ceritalah. I hate it at first thou. Sebab i tak suka kerja dengan lelaki. First limited. I tak boleh nak discuss openly buat lawak bodoh or lawak girl stuff dah. And i have this kind of terrible attitude which i reallly reallly reallllllyy enjoy hitting others. Hahahahaa. So i taknaklah lelaki tengok, eh minah ni pakai macam tu macam ni, tapi perangai nauzubillah. Hahahaha. In conclusion, i am terrible. Haha
Then we started our first group assignment, and things go well. And we learn about each other. The best assignment dengan dorang is during my Creative apa tah subjek tu. Where we producing bags, brouch, slippers, anak tekak hahahahaha from DURIAN! And we baked durian muffin and it is lovely! Waktu bulan puasa pulak tu buat. That one during semester 5 i think. He had girlfriend and some of our girls oppose it sebab kaklong dok bising jangan kapel, nak exam ni nanti tak fokus blablabla. Hahaha.
Yeh waktu dia ada girlfriend, i do like him. Because he showed his commitment, responsible ( I know it sounds weird, tapi dia protective), and i pernah ckp to my besfriend that, bestnya kalau i ada boyfriend yang even ada kelas, keluar kelas kejap belikan makanan untuk i, semata. Weh best doh. I macam princess gitu. Ye la sebab sebelum ni i experience having long distance relationship where that guy duduk atas kapal and communication is limited to email only. Without pictures pulak tu. Maksudnya tak boleh hantar gmbr. Text only. Haha. Sadis. So dia rasa macam bestlah kita ada orang yang boleh share something on that time. Aku nak skang, skang jugak aku dapat. Haha.
Back to the process making the durian bags and all. Waktu tu i was so annoyed dengan his stupid jokes, i tepuk.. No, i hempuk belakang badan dia sampai dia hampir tersungkur. Hahaha. I do feel sorry. Sorry sangat. But the thing is, i have my ego where all people hate it and im not easy to say im sorry. My bestfriend knows well. The worst part, is that i kawan dengan my bestfriend ni nearly 10 yrs tau. Boleh kira guna jari kiri sahaja how much i said sorry to her. Boleh kira beb. Thats how ego i am. But shes fine with it. And im kinda sorry for her sebab even i buat salah, i screw up, fucked up, dia jugak yang say sorry. Ill change that. Okay? No more ego.
He kinda mad at me that time. Boleh nampak kat muka dia. Tapi dia gelak. Serius dia gelak. Maybe sebab i kawan dia je kot so dia macam tak kisah. Kot? Hahahahaahah. Or dalam hati dia sebenarnya dah plan nak pancitkan tayar kereta i? Hahahahahahahah. Thats the beauty of having this 5F+A family. I really really love this group so much.
After some time, balik cuti semester, we texted each other. Boleh kata everyday. But zero objective. Hahaha. Mesej bodoh-bodoh je. He types my name and i type his. Hari2. Hahahah i dont know kenapa i layan mesej bengong dia. Haha. Sometimes we exchange recipes. I guess it just the reasons for contacting each other.
He said he really love brownies. And im so bad at baking. Ada one time tu ayah pegi terawih, i tak pegi. Sibuk baking kek coklat kononnya. Then bila ayah ketuk pintu, the oven dah bunyi, ketinggg! Dah masak en. So ayah bukak pintu, i bukak pintu oven. You bayangkan asap hitam berlari-lari ke muka i and all around the house. Ayah cakap i burnt the cake to hell. Hahahahaha. Im so suck buat kek. Tak pernah menjadi.
So waktu tu dah baiklah dengan this guy. I anggap dia adik. Yeh i know, i like him. Tapi i tak bodoh. I respect his relationship and i minimize my contact dengan dia as much as possible. Contoh, kalau nak call dia tanya apa-apa ke, i akan mintak my besfriend yang call kan even guna number i. Duduk semeja pun, i just talked to him bila my bestfriend ada. Hahaha. I beli 2 box of all purpose flour. 2 bars chocolate, and 1 bars white chocolate. And other stuff too. I baked 2 times, failed. Failed yang mmg tak boleh makan kek tu. My mum kata i membazir sbb asyik buang the cake. But hey, tomorrow birthday this little guy. So i redo, and entah lah. Takdelah jadik sangat cz the bicarbonate pun berketul lagi. Kahkhakha. But heh, masa dah suntuk sebab i nak kena packing untuk balik Bangi from Penang. Then i belajar how to squeeze chocolate atas kek. Konon wish birthday. And wallahh. Thats the first cake ive ever made dengan jayanya walaupun tak sedap hahahahahahahahahahahah. And the first person yang dapat kek from me, which i baked it, is him. Not even my mum. Kelakar kan?
And, i deliver to him lepas i touch down bangi. Believe it? Tak kan? Hahahahaah. Tak nyempat2 tu. Takut kek cair. Hahaha. Cairlah angat. I rasa mcam keras batu je. Haha.
I like this guy sebab kalau i mintak dia terangkan any topic, he successfully terangkan to me dgn i fully understand. Bagus dia ni. The last 5th semester, i mula rasa tak selesa dengan dia. Which i know if i biarkan, i know i akan love strucked and ofc i yang akan kecewa kan. He already got gf kot. Cantik pulak tu. So slowly, i started to hate him. Sem 3-5 i kawan bukan main huha huha baik. Akhr sem 5, i bencikan dia. Thats the only way. But my cikgu said, never hate. Nanti dah besar kawen. Hahaha. I’ll tell you the next story.

No comments:

Post a Comment