Latest Post! Check it out!

DTM 13

Plastik sampah besar itu diletakkan di tempat duduk belakang. Tali pinggang keledar ditarik. Alan turut sama menarik tali pinggang kele...

Wednesday, February 3, 2016

HELLO!

Assalamualaikum.

Purpose for this entry is,

Thank you.

Jauh dari dalam hati sanubari (gittew). Saya baca komen anda. From everywhere. BLOG, FACEBOOK, TWITTER, GOODREAD and so on.

I mula menulis when I was 17th. 16th to be exact. Buku pertama came out when I was 18th. nope. 17th half macam tu. waktu tu punyalah excited sebab this is my first time publish buku. hello. buku kot! maybe some of you rasa macam ek eleh deni.. buku jewwwww puuunnn. well, it mean a lot to me. sampai sekarang. syukur alhamdulillah.

waktu mula-mula abang muz (KS punya ceo) datang kat asrama hantar kontrak. budak hingusan lagi time tu kan. first time pegang kontrak.. rasa dia macam i ni spiderman boleh lompat tinggi-tinggi. haha.

ambil masa 2-3 bulan untuk siapkan Cinta Kontrak. Cepat tak? CK adalah satu-satunya buku yang I manage untuk siapkan dalam masa paling cepat! kenapa? sebab each and every day i buka Penulisan2u punya website and read the comments. each and everyday, your comments build my motivations.

What i'm about to say is, the COMMENTS are the major reasons why im publishing books. sebab komen awak awak sekalian, I still buat buku.

I pernah ada kat tempat where I said to my mum, 'Ma, adik nak quit tulis novel. that's it. enough. adik tak nak orang tahu siapa Nurul Ain Syuhada. taknak orang kenal siapa dia. buku apa yang dia tulis.'

that happens when I read negative comments.

yeap. comments.

see how great a comment can make a person feels?

mama selalu cakap, you write a book with zero knowledge. you bukan sasterawan yang belajar tinggi pasal bahasa. you're only 18th where you don't even know how ridiculous people are. you just kenal orang tepi-tepi you. kawan sekolah you. yang u rasa ada yang tikam belakang, ada yang baik, ada yang jahat. tapi jahat kawan u, tak sejahat people out there. out there you need to learn much more things to live around them. so don't worry. be proud cz youre 18th, and you manage to produce a book!

yeap. membantu la sikit dengan motivation dari mama dengan ayah. then baru la rasa semangat sikit nak menulis balik.

i belajar. i read. i buat research. and i tried hard!

tak pernah sekali pun dari kecik terlintas that one day, people will know my name without me knowing them. langsung tak. tapi bila sekarang, ada masanya dia rasa down sangat, ada masa dia rasa nak inspire others.

trust me, if i ada knowledge about medical, my book will cover it all. kalau i ada knowledge about religious (which is i am tapi macam orang lain juga yang basic) i will fill each of the pages dengan pengetahuan yang i ada. i will share it all.

alright.

overall, i just nak cakap, your comments, semua. I baca. sometimes komen masuk waktu i dalam kelas, and i just baca tanpa reply. konon nak reply lepas habis kelas. lepastu data habis, lepas tu lupalah apa lah. banyak sangat alasannya kan. hahaha.

yeah you can call me penulisan jalanan. sebab i takde basic knowledge macam sasterawan yang boleh alter my grammar and language. for now maybe I nak orang rasa seronok baca novel. yeh sebab dulu i ni jenis pemalas sangat nak baca buku kan. haha. tapi in the future, in sya allah, i'll try my best to deliver good message to people. hewhewhew.

to conclude,

i read all your comments and thank you so so so sooo much! hahaha. 

No comments:

Post a Comment