Latest Post! Check it out!

Come and get your SPLIT

Hi Assalamualaikum. It's been awhile since the last update, aite. Sorry for that.  Ain cuma nak inform, sesiapa yang nak dapatk...

Tuesday, August 6, 2013

Diary 2 : Kpop. Peminat tegar@nope?

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, email dah recover. kalau tak, asyik verify tanya soalan merepek je. haih. penatlah layan kau ni, yahoo!

After bangun sahur, terus tengok Runningman. diikuti dengan solat subuh dan Runningman lagi sampai kepala berpinar gelak terkekek-kekek pagi-pagi buta sampai mama nak sumbat stokin dalam mulut -..-"

Ada orang yang tak faham, macam mana budak budak ni tengok variety show macam Runningman ni boleh gelak terkekek-kekek. Well.. aku bukanlah k-popers tegar eh. layan gitu-gitu je. Dulu agak laa tegarnya. sampai sanggup print out muka rain sampai habis ink printer ayah aku kerjakan. sampai tak cukup tanah kena kejar dengan ayah sebab habiskan ink dia. haha. tapi tu cerita dulu. waktu kecik-kecik tuu.

Sekarang dah besar, mana ada main print out print out gambar. main copy save masuk dalam phone buat DP, wallpaper je. hahaha. taklah tegar sangat.. baru 1k lebih lagu korea dalam phone. k tipu. tak sampai pun. itu memang tegar, kalau dah 1k lebih lagu disimpannya =.="

Tapi tulah.. cerita korea dengan melayu tak sama. kenapa eh? bukan nak kata filem melayu ni tak bagus.. tapi seriously? asyik keluar movie jenis gangster, lawan sana sini. Korea ada apa? cinta manjang. well, untuk orang jenis macam aku, memang layanlah kan cinta cinta gini cz hero dia hensem sweet kebom kebommm. haha. aku suka cerita korea even thou ada some cerita yang berepisod sampai 100 lebih. reason? well.. dia tak macam cerita indonesia yang manjang ada orang jahat je.. some stories do give some moral value in it. aku suka tengok cerita yang more to family. contoh? three brothers. three sisters. mom dead upset. unstoppable wedding. haa, yang unstoppable wedding ni memang cite dia buat aku gelak hari hari tengok. balik sekolah terus campak bag, *usai solat kat skolah* join mama tengok cite korea sampai nak terkeluar air mata tahan ketawa.

it shows us how korean people think, do, solve family problems.. and actually what they've showed us.. it do happens in our daily life. sama je kita dengan dia. masalah yang sama. ulang ulang, soal duit. ulang ulang, soal dengki dengan member sendiri. ulang ulang soal suka orang tu orang ni.. so.. tah.. it reflects us actually. *my opinion*

bukan nak membanggakan dunia perfileman luar.. tapi think.. kenapa orang minat sangat dengan cerita cerita korea yang lelaki anti k-pop ni labelled them as plastic. well.. ramai antara dorang yang memang plastic.. tapi.. tah la. aku tak pandang pun benda tu. orang tengok cerita sampai boleh menangis2 tu tandanya dia ada talent lahh dalam menyampaikan what he/she have to deliver to the audience.

sekali lagi, i'm not a hard die fan of kpop. tapi aku memang suka 2pm, SNSD, vixx, mblaq, beast, cnblue and so on. hahahahahhhahahahahah XD. masih belum ada poste besar2 tertampal kat dinding bilik aku tu.. pada aku.. still bukan peminat tegar. haha. tapi download k-drama berpuluh2, beratus2, stay up satu hari tak tido semata nak marathon cerita tu sampai habis.. er.. itu dipanggil apa eh? hm hm .. aaa.. ermm.. minat kot. hahaha.

 
Chansung 2pm.
Erhh erhh..
aku suka benda yang cute. tak kisah apa pun, as long as cute.
and yeah.. 
taste aku bukan macho.. hensem gila smart.
cukuplah cute. 
hahahah XD .
lelaki banyak hensem. serius. tapi.. comel tu.. erghh..
payah nak jumpa lelaki yang perangai comel2 ni.
kekeke.
sebab aku ada perception sendiri.
lelaki macho-matang-hensem-cool.. perangai dia mesti serius.
and aku memang tak boleh get in dengan orang yang serius muka ketat 24jam sampaikan tidur pun muka tak reti nak senyum.
klau senyum pun tak reti, inikan pulak nak buat lawak.
aku suka gelak.
nak get along dengan orang yang tak reti gelak ni.. mmg payah la.
rasa macam nak campak orang tu keluar tingkap bila aku buat lawak bodoh dia tak gelak. 
k sekian. haha.


3 comments:

  1. hahaha.. sy pun sama mcm akak.. ^_^.. dulu blh dikirakan sy ' kipas susah mati ' gak dgn kpop, especially dgn super junior.. haha.. skrg, sy dh kurangkan sifat ' kipas susah mati ' dgn kpop.. but still ' setia ' dgn suju.. haha :)

    p/s : taste akak psl lelaki pun sama dgn sy.. cara kita berfikir sama lah or maybe ia hanya kebetulan.. hahaha.. give me five.. :) Have A Nice Day :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. akak suka orang korea walaupun dorang ni kebanyakan plastik, tapi mata sepet itu kemestian yang membuatkan i tergoda goda goda godaaaaaa especially kim soo hyun punya mata yang comel oh my oh my. k ni bunyik macam peminat tegar. haha. specialnya korea, cerita dorang even sometimes ada tk logik, dari zaman dulu, tiba2 masuk zaman modern. tpi storyline cantek. hahaha. filem kte? hmm.. hmm.. common as my own novel =.=' haih

      Delete
  2. hahaha... walaupun dorg majoriti plastik, tp dorg berlakon memang gempak.. hahaha.. setiap kali sy tgk citer dorg memang ada feeling.. :D kim soo hyun ?? oh noooo !! he's mine.. hahaha.. *nampaknya sy bnyk pesaing untuk pikat dia hahahah... sy setuju dgn akak, storyline dorg wlaupun x logik tp dgn storyline mcm tulah dpt pikat hati kita yg kpop lovers.. huhu :) dorg pandai memainkan watak dorg dgn baik n excellent !! hahaha.. filem kita bukan x best, best... tp sy x brpa minat kbanyakannya ada unsur2 gaduh dan sebagainya.. lps tu x de had umur, semua org blh tgk.. kalu org dewasa tu blh lah tgk lagi.. kalau budak2 yg ' suci ' lg yg x tau apa2 tgk citer yg ada unsur2 mcm ni x ke dorg ada semangat ingin tahu? filem kita mcm ' menggalakkan ' lagi benda2 yg x elok meresap dlm diri budak2 yg x tau apa2 ni.. no wonderlah klau suatu hari nnt filem kita yg ada babak2 atas katil pun maybe akan ditayangkan.. *sorry emo skit bila ckp psl filem kat negara kita.. hahaha..

    p/s : novel akak memang best sngt.. sy pernah baca cinta kontrak dkt penulisan2u.. huhu.. akak ada x jual novel cinta kontrak n be my wife? nak sangat sangat sangatt that both novel !!! hahahha... Have A Nice Day :)

    ReplyDelete