Latest Post! Check it out!

Come and get your SPLIT

Hi Assalamualaikum. It's been awhile since the last update, aite. Sorry for that.  Ain cuma nak inform, sesiapa yang nak dapatk...

Sunday, December 20, 2015

DIY LIPBAM MATTE

Assalamualaikum.
I ada masalah dengan my lips which I always always and always got chapped lips. Bila dah terkupas sana sini tu, mana selesa. So tangan ni gatal je nak cabut the dead skin.

Tapi! I love love loveee the color of SILKYGIRL  matte lipstick (siren red). The thing is, bila pakai siren red ni, macam nak suruh orang dari jauh yang pandang tu berhenti on the spot. MERAH TANDA BERHENTI! Hahaha. So the color is too bright. Sometimes I tekap-tekap je so that the color tak la stricking sangat nyahh.

Of problem statementnya kat sini, bila keluar mana-mana, I need to bring two things and use two items. Lipstick and lipbam. Tak efficient kan? Nak kena bawa dua barang gundu gandah sana sini. So..

I cantumkan the two things. Which are :
 vaseline

 
silkygirl matte lipstick(siren red 03)


Cara ?
1.    Keluarkan Vaseline about ½ spoon.
2.    Potong about ¼ matte lipstick siren red (tak kisah la korg nak kaler apa)
3.    Then cairkan atas senduk. Haa I pakai senduk mak I you. Nasib tak kena kejar dengan mama je ni.
4.    It takes time about 10-20 seconds only to melt. Pastu stir.
5.    Masukkan dalam bekas.
6.    And masukkan dalam peti ais. I bubuh tempat beku sebab nak cepat. Tapi lepas tu dah boleh biar kat luar. Takdenya dia nak melting-melting dah. So done.

 
nampak ada a drop of air kan? tu hasil ketidaksabaran menunggu lipbam untuk berada di room temperature. hhahahahahahahaha okbye

tapikan..

I also got another remedies to cure the chapped lips. Smoothen the lips. Hilangkan the dead skin. Make your lips plumpyyyyy.
Next time I ajaq you. Hahahha. Okeh bye.




No comments:

Post a Comment